Tuesday, December 20, 2011

Kopi O Kopi Ais : Episod 5

Tuesday, December 20, 2011,4:09 PM | Comment
Alia memandang muka Azrul.

Alia : Okayy bagi seratus sebab kenapa aku kena tolong kau??
Azrul : Sebab kau kawan aku.
Alia :: Hmmm yeke? Aku tak ingat pun. Okayy lagi 99.
Azrul : Okayy la. Straight to the point. Kau bagi syarat-syaratnya. Aku ikut.

Alia menyusun buku dan letak di tepi.

Alia : Kau dah ganggu waktu aku belajar tau tak?
Azrul : Elehh kau bukan belajar pun aku tengok.
Alia : Aku rehatkan otak la tadi.
Azrul : Kali ni dia betul marah ke?
Alia : Agaknya la. Yang kau cakap kita ni sehati sejiwa kenapa?
Azrul : Aku gurau je pun.

Alia : Tau tak dia tu fikir aku ni orang ketiga antara kau dan dia. Dia rasa aku ni lagi sesuai dengan kau. Dia cakap lagi tak tahu kenapa dia asyik gaduh je dengan kau. And yang paling kelakar dia cakap kau lagi nampak happy dengan aku.
Azrul ketawa : Kuat betul daya imaginasi dia.
Alia : Kelakar kann?
Azrul : Kenapa dia fikir macam tu?
Alia : Sebab dia perempuan, biasa la dia fikir macam tu.
Azrul : Yang kau tu cakap macam kau tu bukan perempuan.

Dan dia sambung.

Azrul : Kau kena tolong aku kali ni.  Kau ikut sekali. Baru dia percaya yang aku ni ikhlas.
Alia : Kau ajak aku pergi medan perang apa ke?

Pernah dulu Alia tolong mereka , last-last dia pun kena tempias sekali.

Azrul : Kali ni takde la teruk mana.
Alia : Aku seorang yang sayangkan nyawa.
Azrul : Kalau aku bagi poster anime kesayangan kau, kau nak?? Kau belum ada kann?

Mata Ali sudah membulat besar.

Alia : Aku tak mudah ditipu.
Azrul : Kalau Tuan Kazekage kesayangan kau tu.......
Alia : ????

Adakah Alia nak tolong?? 

teddygurz

Thanks for reading. Semoga hidup kita dirahmati-Nya

No comments:

Post a Comment

Awak comment , saya balas !