Friday, March 29, 2013

Kemaskini UPU. Ini keputusan muktamad

Friday, March 29, 2013,11:30 PM | Comment

Assalamualaikum.

Aku tengah menaip nie sambil melihat Jozan wehhh. Agak2 mana satu aku fokus, Jozan atau blog nie??? Kikikiki. Korang sendiri tahu jawapannya.

Izzue Islam berlakon dalam drama 'Sebenarnya saya isteri dia' handsome wehhhhhh. 

*melting melting* Aku ada novel tu :) 

Tak minat??? K diammm.
Okayy sebelum aku nak cerita pasal course yang aku apply konon-kononnya tu, aku nak cakap nie. Irma Hasmie dah selamat beranak wehh. Pehhh beranak katanya. Baby boy. Comeyy beb. Bersepah2 dah gambar baby dia kat fesbuk tu. Uittt pasai apa pulak muncul cite Irma nie, Aishh ate kome tak tahu I admire her. Admire gilerr kot. Arghhhhh aku minatt sangat sangat dia. K abaikan.

Back to the topic la, sekarang pun mood orang nak kemaskini UPU tu balik kann. Same goes to me la. Bawah nie course yang aku apply before result keluar :)

1. UITM - Dip kej Elektrik (Elektronik)
2. UIAM - Asasi Senibina dan Reka bentuk Alam sekitar
3. UTeM - Dip kej Elektronik
4. Politeknik - Dip Senibina
5. UITM - Asasi Kejuruteraan
6. UniMAP - Dip Kej Komputer
7. Politeknik - Dip Kej Elektronik (Perubatan)
8. UIAM - Asasi kejuruteraan dan Sains Komputer

So bila aku dah tahu result aku yang ala-ala cukup bagi aku makan tu, aku takdee la nak apply asasi bebanyak macam aku apply before nie. Result tak seberapa nak apply dasar tak sedar diri betul heh. 

So lepas buat istikharah, tanya pendapat cikgu, kakak dan orang sekeliling, dengan bantuan ekspo selangkah ke uitm tu alhamdulillah takde la kusut sangat masa nak fikir course apa yang patut aku pilih nie.
So yang terbaru punya tengok kat bawah nie.

1. UITM - Dip Perakaunan
2. UITM - Dip Sistem Maklumat Perakaunan
3. UITM - Dip Kej Elektrik (Kuasa)
4. UITM - Dip Sains (Matematik)
5. UPSI - Dip Sains (Matematik)
6. UnisZa - Dip Perakaunan
7. UIAM - Asasi Senibina dan Reka bentuk Alam sekitar
8. UITM - Dip Pemulihan Cara kerja

Hah nampak tak semangat matematik aku kat situ. Apa yang aku apply memang more kepada kira-kira. I love math. I hope that aku boleh bawak la subjek2 yang aku apply nie. Aku ingat sangat kata-kata cikgu Rosnah masa borak dengan dia masa ambil result hari tu.

"Result SPM nie cuma tiket kita nak masuk U je. Bila dah masuk U, result SPM orang dah tak pandang dah. Walaupun straight A pun SPM kita, belum tentu dekat U kita dapat pointer 4flat"

Nampak tak 4 choices yang pertama tu aku apply UITM? Sebab aku memang nak masuk UITM pun. Yuran murah. Pendapat aku bila kita apply U yang sama untuk 4choices yang pertama tu, nampak la semangat kita memang bersungguh-sungguh nak masuk U tu idok gitu. 

Mungkin senang dapat. Mana la tahu. Bagi aku bila pilihan pertama aku tak dapat, aku masih ada pilihan kedua. Dan bila pilihan kedua aku tak dapat juga, aku masih ada pilihan ketiga walaupun bukan course akaun tapi still dapat UITM. 

Wahhh kau Mel pandai buat andaian sendiri. Hehe aku cuma fikir apa yang mungkin terlintas kat kepala otak aku ni. Ehh mana la tahu betul kannn. 

Mana tahu kalau pilihan satu dan dua tak dapat, still ada pilihan ketiga. UITM jugak. So tak payah nak hold lame. Ahhh mungkin korang tak paham aku cakap apa, k abaikann.

Dapat course apa atau U mana tak jadi masalah bagi aku. Semua tempat sama je yang penting tujuan kita nak belajar atau nak pergi main kann.

So andai kata korang tak dapat course yang korang minta atau U yang korang nak, anggap je la ada hikmah disebalik semua nie. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita sedangkan kita tak tahu apa-apa. Kita cuma mampu merancang je.

Mana la tahu course yang korang minta sebenarnya korang tak boleh bawak even korang minat. Kita tak tahu apa terjadi akan datang kann. So daripada aku melalut yang tah pape baik aku chiou dulu. 

Hah nak habaq sikit dari start MLM Jozan tadi sampai dah habis da pun rancangan tu, aku tak habis2 menaip nie. Apa pun tak bolehh. Kbhaiii :)

Ehh pilihan ke-8 aku tu macam LAWAK sikit kann :D


Thanks for reading. Semoga hidup kita dirahmati-Nya