Wednesday, January 25, 2012

Give me a second chance to forget about him

Wednesday, January 25, 2012,10:50 PM | 7 Comment


Betapa suramnya blog aku malam ini , seperti suramnya perasaan aku ketika ini . Sesungguhnya aku tahu Allah sedang menguji hambanya . Aku sentiasa berharap agar Allah mendengar rintihan hati aku yang selalu menangis . Menangis kerana kehilangan . Dan juga aku berharap agar aku menjadi lebih kuat dan tabah .

Ya Allah , aku terlalu rindukan dia . Andai dapat diundurkan masa , tidak akan aku biarkan terungkapnya satu pertemuan . Tidak akan aku biarkan hubungan ini terjalin erat . Tidak akan aku biar perasaan sayang wujud dalam diri ini . Tidak akan aku biarkan masing-II dibuai mimpi . Tapi siapalah aku yang ingin menentukan .

 Jodoh pertemuan ditangan Tuhan . Kita hanya mampu merancang . Aku cuba untuk ambil yang jernih , buang yang keruh . Yang pasti kehilangan dia , ada hikmah di sebaliknya . Mungkin akan ditakdirkan sesuatu yang lebih baik untukku pada masa akan datang . Aku cuba untuk tidak meminta , tapi aku akan cuba untuk  melupakan :')

Dulu dia sering mengeluarkan kata-kata manis sehingga aku terbuai jauh . Jauh dari realiti . Berharap untuk menjadi kenyataan . Tapi itu hanyalah satu mainan mimpi yang tidak akan menjadi kenyataan . Sehinggalah aku terjatuh dan aku merasakan betapa perit dan sakitnya . Barulah aku mencari ubat penawarnya . Iya , memang benar aku terlalu bodoh untuk menilai .  Tapi sedarkah mereka , aku terlalu banyak membazirkan air mata siang dan malam meratap apa yang terjadi .

Hanya Tuhan yang mendengar :') Aku berharap ini post yang terakhir mengenai kau . Kenangan kita akan ku simpan rapi . Tersimpan di dalam kotak hati aku . Kenangan ini masih di situ . Tidak akan aku ubah .  Semoga engkau memahami apa yang terjadi . Mengerti atas setiap apa yang ditakdirkn . Aku memohon agar kau memberi aku peluang membetulkan kesilapan aku .

Terima kasih atas segalanya . Terima kasih sebab sudi singgah di teratak hati ini . Terima kasih atas tunjuk ajar serta ilmu yang dikongsi . Terima kasih atas semua hadiah yang diberikan . Terima kasih sebab belanja aku . Terima kasih untuk Angry Bird yang diberi . Terima kasih yang tak terhingga untuk SEGALA-GALANYA . 

Ya Allah , Lindungilah dia selalu :')

Tahniah jika anda pandai meneka . 

teddygurlz




Thanks for reading. Semoga hidup kita dirahmati-Nya

7 comments:

  1. heyy , aku still boleh teka , sebab aku pernah tengok gamba nih . sabar kayh ? ;')

    ReplyDelete
  2. HAHA , chill la . Lgpun aku rase org laen pun bole tahu if dorg pnh nmpk gmbr nie . Dan aku saje je ltk gmbr tu . Mmg nak org tahu pun .

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum.. sbr yee.. jgn sedih.. setiap yg pergi akn berganti.. walopon x same tapi percayalah.. mgkin itu yg terbaik utk awk.. da2 jgn sedih ! jgn nanges ! xsuke tgk awk mcm nyh.. senyum k..

    ReplyDelete
  4. Blogwalking and reading here. Be strong!

    ReplyDelete
  5. x per la lin....byk lg laki yg jauh lg baik dr die

    ReplyDelete

Awak comment , saya balas !